Μερικές φορές η αύξηση του στήθους με τοποθέτηση ενθέματος σιλικόνης σ’ ένα

πτωτικό στήθος δεν αρκεί για να αποκαταστήσει breast-surgeryπλήρως το σχήμα του.

Γι’ αυτές τις γυναίκες που θέλουν να αυξήσουν το μέγεθος και να έχουν ένα σφριγηλό στήθος χρειάζεται ο συνδυασμός αύξησης ανόρθωσής του.

Ανατομία του στήθους

Πριν αναφερθώ στον τρόπο που η αύξηση σε συνδυασμό με την ανόρθωση βελτιώνουν την εμφάνιση του στήθους, είναι σημαντικό να κατανοήσετε την ανατομία του.

Το στήθος αποτελείται από διαφορετικούς τύπους ιστών όπως, αδενικός ιστός, λιπώδης ιστός και ινώδης ιστός ο οποίος εκτείνεται πάνω στο μείζονα θωρακικό μυ.

Ο αδενικός ιστός αποτελείται από αδενικά λοβίδια και γαλακτοφόρους πόρους. Μαζί αυτά τα δύο είναι υπεύθυνα για την παραγωγή    και μεταφορά του γάλακτος στη θηλή κατά την περίοδο του θηλασμού.
Ο λιπώδης ιστός παρεμβάλλεται ανάμεσα στους αδένες και δίνει στο στήθος το σχήμα και την μαλακή υφή του.
Ινώδεις σύνδεσμοι υπάρχουν ανάμεσα στα αδενικά λοβία και τους γαλακτοφόρους πόρους και συγκρατούν το στήθος στο θωρακικό τοίχωμα.


Τι προκαλεί τις αλλαγές στο σχήμα του στήθους ?

Αν και είναι πολλοί οι παράγοντες που συμμετέχουν στην εμφάνιση του στήθους, η γήρανση και η βαρύτητα παίζουν πρωταρχικό ρόλο στις αλλαγές του στήθους.

Όπως το δέρμα του προσώπου έτσι και το δέρμα του στήθους χάνει την ελαστικότητά του σαν αποτέλεσμα της βαθμιαίας εξασθένισης του ινώδους δικτύου στήριξης του δέρματος, με αποτέλεσμα τη χαλάρωσή του.

Επιπλέον οι ινώδεις σύνδεσμοι που στηρίζουν το στήθος στο θωρακικό τοίχωμα εξασθενούν και τεντώνουν εξαιτίας της βαρύτητας.

Η αύξηση του στήθους κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού, έχει σαν αποτέλεσμα την χαλάρωση του δέρματος.

Οι επιπτώσεις λόγω αυξομειώσεων του βάρους και των ορμονών κατά την εμμηνόπαυση επηρεάζουν επίσης την εμφάνιση του στήθους.

Όλα τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα την πτώση του στήθους και το ¨σακούλιασμα¨.


Χειρουργική επέμβαση

Η διάρκεια της επέμβασης είναι περίπου 2-4 ώρες, εξαρτώμενη από την πολυπλοκότητα της διαδικασίας.

Η αναισθησία είναι γενική.

Το ένθεμα της σιλικόνης τοποθετείται κάτω από τον αδένα και πάνω από τον μείζονα θωρακικό μυ ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ και πάνω στο θωρακικό τοίχωμα.

Η αφαίρεση του δέρματος γίνεται γύρω από τη θηλή και κάτω από αυτή σε σχήμα τριγώνου (V), με επακόλουθη ουλή σε σχήμα Q.

Ίσως να γνωρίζετε ότι υπάρχουν δύο είδη ενθεμάτων, γνωστά σαν ενθέματα φυσιολογικού ορού και ενθέματα σιλικόνης.

Τα ενθέματα σιλικόνης είναι μαλακά προσομοιάζοντας με την υφή του φυσιολογικού στήθους, κρατούν την θερμοκρασία του σώματος, οπότε η θερμοκρασία του στήθους είναι ίδια με αυτή του σώματος.

Τα ενθέματα φυσιολογικού ορού είναι σκληρά στην υφή και δεν κρατούν την θερμοκρασία του σώματος.


Μετά το χειρουργείο-ανάρρωση

Μετεγχειρητικά συνίσταται πιεστική επίδεση του στήθους για την αποφυγή οιδήματος και αιματώματος. Η ασθενής θα φορά αθλητικό στηθόδεσμο για 2-3 εβδομάδες.

Αν και θα αισθάνεστε αρκετά καλά για να επανέλθετε στην εργασία σας 1 εβδομάδα μετά το χειρουργείο , θα πρέπει να αποφεύγετε την έντονη δραστηριότητα (γυμναστήριο, οδήγηση, άρση βαρών…) για περίπου 3 εβδομάδες από το χειρουργείο.

Η μετεγχειρητική αγωγή συμπληρώνεται με χορήγηση αντιβιοτικών και παυσίπονων.

Μετά το χειρουργείο θα διαπιστώσετε μεγάλη αλλαγή στο στήθος σας το οποίο θα βελτιώνεται συνεχώς καθώς το οίδημα θα υποχωρεί.

Οι ουλές αρχικά είναι κόκκινες και σκληρές ενώ με την πάροδο του χρόνου λεπταίνουν, μαλακώνουν και ασπρίζουν παίρνοντας το χρώμα του δέρματος, ώστε να μην είναι εμφανείς.

Leave a Reply