Τα στήθη που είναι υπερβολικά μεγάλα σε σχέση με το μέγεθος του                                  meiosi_stithous2

σώματος, συχνά προκαλούν πόνους στην πλάτη και τον αυχένα,

αυλακώσεις και ερεθισμό στους ώμους από τις τιράντες του στηθόδεσμου, ο ύπνος

η συμμετοχή σε συγκεκριμένες δραστηριότητες μπορεί να επηρεαστούν και αυξάνονται ο ερεθισμός και οι μολύνσεις κάτω από το μαστό.

Ευτυχώς όλα αυτά τα προβλήματα παρέρχονται με την με χειρουργική μέθοδο μείωση των μαστών.

Ως εκ τούτου η μειωτική επέμβαση στο στήθος πρέπει να θεωρείται όχι μόνο αισθητική αλλά και επανορθωτική επέμβαση διότι απαλλάσσει τη γυναίκα από προβλήματα υγείας.

Η αφαίρεση του πλεονάζοντος ιστού έχει σαν αποτέλεσμα ένα πιο υγιές, νεανικό, άνετο, ανορθωμένο στήθος.


Χειρουργικές τεχνικές

Οι τεχνικές μείωσης διαφέρουν ανάλογα με το μέγεθος του στήθους και το σχήμα, την ποσότητα του ιστού που πρέπει να αφαιρεθεί και άλλους παράγοντες όπως οι ουλές και η ανάγκη για μελλοντική ικανότητα θηλασμού.

Οι συνήθεις τεχνικές περιλαμβάνουν τις τομές σε σχήμα ανεστραμμένου  Τ ( άγκυρα ),την κάθετο τομή, την μετατόπιση της θηλής σαν ελεύθερο μόσχευμα και την λιποαναρρόφηση.

Η τομές σε σχήμα ανεστραμμένου  Τ ή άγκυρας εκτείνεται γύρω από τη θηλή, κάθετα από τη θηλή προς την υπομάστιο και οριζόντια στην υπομάστιο πτυχή.

Η κάθετος τομή εκτείνεται γύρω από τη θηλή και κάθετα μετά από αφαίρεση του δέρματος σε σχήμα V.

Η ελεύθερη μεταμόσχευση της θηλής γίνεται αφαιρώντας τη θηλή και τη θηλαία άλω και τοποθετώντας τη σε υψηλότερη θέση μετά από αφαίρεση του ιστού.

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί μόνη της ή σε συνδυασμό με κάποια από τις άλλες τεχνικές με σκοπό την αφαίρεση του πλεονάζοντος λίπους από το στήθος σε επιλεγμένες γυναίκες.

Η πλέον συνήθης τεχνική είναι αυτή με τις τομές σε σχήμα ανεστραμμένου Τ ( άγκυρα ), στην οποία η θηλή παραμένει προσκολλημένη στον μαστό και απλά μετατοπίζεται σε ανώτερη θέση μετά  την αφαίρεση του πλεονάζοντος ιστού.


Κατά την επίσκεψη στο ιατρείο θα μετρήσουμε το μέγεθος του, θα διαπιστώσουμε το σχήμα, θα καθορίσουμε την επιθυμητή θέση της θηλής και θα σχεδιάσουμε την επέμβαση.

Επίσης θα φωτογραφήσουμε το στήθος.

Το χειρουργείο γίνεται με γενική αναισθησία .

Η διάρκειά του είναι 3-5 ώρες.

Ενδεχομένως να τοποθετηθούν παροχετεύσεις για να αποφευχθεί η συγκέντρωση υγρών στο στήθος.


Μετά το χειρουργείο-ανάρρωση

Το οίδημα και το μετεγχειρητικό αιμάτωμα είναι φυσιολογικά και υποχωρούν με την πάροδο του χρόνου.

Ο μετεγχειρητικός πόνος περνά γρήγορα και αντιμετωπίζεται ικανοποιητικά με παυσίπονα.

Οι παροχετεύσεις αφαιρούνται τη δεύτερη μετεγχειρητική ημέρα μαζί με την πιεστική επίδεση και η γυναίκα φορά αθλητικό στηθόδεσμο για ένα μήνα.

Τα εξωτερικά ράμματα αφαιρούνται μετά 1-2 εβδομάδες.

Να αποφεύγετε να ξαπλώνετε πιέζοντας το στήθος σας για περισσότερο από ένα μήνα.

Οι ουλές στο κάτω ημιμόριο του στήθους και στις υπομάστιες πτυχές είναι λιγότερο εμφανείς και εύκολα καλύπτονται από ρούχα που προβάλουν το μπούστο και το μαγιό.

Στην αρχή είναι κόκκινες και σκληρές και με την πάροδο του χρόνου μαλακώνουν, αποχρωματίζονται και είναι λιγότερο εμφανείς.

Μετά το χειρουργείο θα νοιώσετε μεγάλη ικανοποίηση, θα εξαφανιστεί ο πόνος από την πλάτη και τον αυχένα, θα αυξηθεί η ικανότητά σας για διάφορες φυσιολογικές δραστηριότητες και θα έχετε νέα εμφάνιση με νεανικό στήθος.