Η αύξηση του στήθους είναι από τις πλέον συνήθεις επεμβάσεις που γίνονται σήμερα .breast-augmentation1

Κατά την διάρκεια ζωής παράγοντες όπως η ηλικία, γενετικοί,εγκυμοσύνη, αλλαγές του βάρους, έκθεση στον ήλιο και η βαρύτητα μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές στο σχήμα και το μέγεθος του στήθους .

Οι γυναίκες που δεν είναι ικανοποιημένες με το μέγεθος του στήθους τους ,ή έχουν υποστεί αλλαγές στην εμφάνιση του , μπορούν να αποκτήσουν ένα γεμάτο και ωραίο σε σχήμα μαστό με την αύξηση στήθους.

3 Κατηγορίες γυναικών για αύξηση μαστού

  1. Οι γυναίκες που έχασαν τον όγκο λόγω ηλικίας ή γέννησης
  2. Οι γυναίκες που θέλουν να διορθώσουν την διαφορά στο μέγεθος των μαστών τους
  3. Οι γυναίκες που θέλουν να έχουν μεγαλύτερα στήθη.

Κατά τη διάρκεια της αυξητικής επέμβασης ένα ένθεμα τοποθετείται μέσα σε μια ΄΄τσέπη΄΄ που δημιουργείται κάτω από το στήθος.

Με αυτό τον τρόπο επανακτάται ο όγκος και το σχήμα του μαστού.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι όταν υπάρχει μεγάλη πτώση του στήθους , δεν διορθώνεται μόνο με την τοποθέτηση ενθέματος αλλά χρειάζεται και ανόρθωση (μαστοπηξία) , η οποία εφαρμόζεται ταυτόχρονα με την αύξηση.

Τεχνικά χαρακτηριστικά των ενθεμάτων

Τα ενθέματα είναι 2 ειδών :

  1. Τα ενθέματα σιλικόνης και τα ενθέματα φυσιολογικού ορού .
  2. Τα ενθέματα διαφέρουν μεταξύ τους στο σχήμα και την προβολή.

Χρησιμοποιούμε ενθέματα με αδρή επιφάνεια διότι δεν δημιουργούν κάψα.

Το σχήμα τους είναι στρογγυλό ή σαν δάκρυ.

Οι διαστάσεις των ενθεμάτων είναι ο όγκος, η διάμετρος και η προβολή.

Ο τύπος , η εμφάνιση και το μέγεθος του ενθέματος που θα επιλεγεί καθορίζεται από τον τρόπο ζωής, από τις διαστάσεις του σώματος, από τον όγκο του στήθους που έχετε, από το στηθόδεσμο που θα θέλατε να φοράτε και την εμφάνιση που θα θέλατε να πετύχετε.

Κουβεντιάζοντας μαζί θα αποφασιστεί από κοινού το μέγεθος του ενθέματος που είναι κατάλληλο για σας.

 Τι δίνει το σχήμα στο στήθος ;

  Το στήθος αποτελείται από αδένες και γαλακτοφόρους πόρους που περιβάλλεται από λίπος το οποίο δίνει το σχήμα … μορφή.

Η ελαστικότητα του δέρματος επίσης συμμετέχει στη διαμόρφωση του σχήματος.

Όπως ξέρετε παράγοντες όπως η εγκυμοσύνη μπορούν να επηρεάσουν την ελαστικότητα του δέρματος σας και τον μαστικό ιστό, με αποτέλεσμα αλλαγές στο σχήμα και την εμφάνιση.

Τα ενθέματα σιλικόνης μπορούν να τοποθετηθούν σε δυο θέσεις, δηλαδή κάτω από τον μυ (μείζονα θωρακικό) και κάτω από τον αδένα.

Μαζί θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε την καλύτερη θέση τοποθέτησης για σας.

Γενικά σε άτομα αδύνατα με μικρό αδένα προτιμάτε η τοποθέτηση κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ. Έτσι το ένθεμα δεν ψηλαφάτε και το αισθητικό αποτέλεσμα είναι υψηλό.

Χειρουργείο

Συνήθως η επέμβαση αύξησης του μαστού διαρκεί περίπου   1&1/2  έως 2 ώρες .

Τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με γενική αναισθησία για την τοποθέτηση κάτω από τον μύ,τοπική αναισθησία και καταστολή για την τοποθέτηση κάτω από τον αδένα.

Η υπομάστιος τομή γίνεται κατά μήκος της υπομάστιου πτυχής σε έκταση 3-4 cm.

Η σύγκλιση της τομής μπορεί να γίνει με απορροφήσιμα ράμματα οπότε δεν απαιτείται η αφαίρεση τους ή με μη απορροφήσιμα ράμματα τα οποία θα αφαιρεθούν σε 7-10 ημέρες από το χειρουργείο.

Η ουλή θα μαλακώσει, θα ασπρίσει και θα πάρει το χρώμα του δέρματος ώστε να είναι λιγότερο εμφανής μετά 8-12 μήνες.

  Όπως σ’όλα τα χειρουργεία μετεγχειρητικά θα έχετε πόνο και οίδημα.Ο πόνος διαρκεί για 2-3 ημέρες και ανταποκρίνεται στα παυσίπονα.

Το μεγαλύτερο μέρος του οιδήματος υποχωρεί σε μερικές ημέρες και θα χρειαστεί μερικές εβδομάδες για την υποχώρηση του υπόλοιπου οιδήματος.

Τις 3 πρώτες ημέρες από το χειρουργείο θα έχετε επίδεση στο στήθος, η οποία θα τοποθετηθεί στο χειρουργείο. Μετά θα φοράτε ένα αθλητικό στηθόδεσμο για 20-30 ημέρες .

Αυτό γίνεται για στήριξη και να νιώθει άνετα (comfort) , για την ελλάττωση του οιδήματος και για να κρατηθεί το ένθεμα σιλικόνης στη θέση του.

Θα μπορέσετε να επιστρέψετε στην εργασία σας 3-7 ημέρες μετά το χειρουργείο.

Εν ταύτα είναι αναγκαίο να αποφύγετε την έντονη άσκηση και την άρση βαρών για 2-3 εβδομάδες .

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το στήθος σας θα συνεχίσει να αλλάζει σχήμα με τα χρόνια, τα αποτελέσματα όμως από την αύξηση διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα που σημαίνει ότι το στήθος σας θα παραμείνει γεμάτο και με καλό σχήμα για πολλά χρόνια .