Τα σημάδια της γήρανσης του προσώπου παρουσιάζονται εξαιτίας πολλών παραγόντων                                                                                                 όπως κληρονομικότητα, ποιότητα δέρματος, plastic-surgery-έκθεση στον ήλιο και τρόπου ζωής.

Ένα γηρασμένο πρόσωπο δημιουργεί μια κουρασμένη εμφάνιση ή ψευδή έκφραση συναισθημάτων.

Το face-lift του κάτω τριτημορίου του προσώπου βοηθά να ελαττωθεί η παρουσία των βαθέων ρυτίδων,της πτώσης (χαλάρωσης) της κάτω γνάθου και της χαλάρωσης της κυματοειδής εμφάνισης του τραχήλου, επιτυγχάνοντας μια σφιχτή και νεανική εμφάνιση.


ΤΙ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΙ ΤΟ FACE-LIFT;

Όπως ένα λάστιχο που έχει τεντωθεί περισσότερο από το επιτρεπτό όριο, έτσι και οι ιστοί στο πρόσωπο εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου, χάνοντας την ελαστικότητα τους και την ικανότητα να διατηρήσουν σταθερή και νεανική εμφάνιση.

Επιπρόσθετα,οι αποθήκες λίπους ,που φυσιολογικά δίνουν στο πρόσωπο απαλή, με καμπύλες εμφάνιση, μεταναστεύουν προς τα κάτω ή ελαττώνονται σε όγκο, δημιουργώντας κοίλες επιφάνειες.

Αυτές οι αλλαγές δημιουργούν βαθιές ρυτίδες , χαλάρωση,  πτώση στη γνάθο και χαλάρωση του δέρματος στο κάτω τριτημόριο του προσώπου και στον τράχηλο.

Κατά τη διάρκεια του face-lift οι υποκείμενοι του δέρματος ιστοί και οι μύες επανατοποθετούνται,οι αποθήκες του λίπους μετατοπίζονται,το δέρμα του προσώπου τεντώνεται και η περίσσεια αφαιρείται.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Πρίν το χειρουργείο χορηγείται ή γενική αναισθησία ή τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με ενδοφλέβια χορήγηση καταστολή. Απομακρύνουμε τα μαλλιά κατά μήκος της τομής και σχεδιάζουμε τις τομές ώστε οι τομές που θα προκύψουν να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο εμφανείς.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ

Τυπικά μια τομή γίνεται στο τριχωτό μέρος της κροταφικής χώρας και εκτείνεται προς τα κάτω γύρω από την περίμετρο του αυτιού και μέσα στα μαλλιά στο πίσω μέρος της κεφαλής.

Με χειρουργικά εργαλεία ανασηκώνουμε το δέρμα, προσεκτικά από τους υποκείμενους ιστούς .

Το SMAS (μυοαπονευρωτικό πέταλο), ένα στρώμα ιστών που αποτελείται από μύες και ινώδη συνδετικό ιστό, εκτίθεται κάτω από το δέρμα και μπορεί να επανατοποθετηθεί ψηλότερα και να τεντώσει (συσφίγγει),τις υποκείμενες δομές του προσώπου.

Συνεχίζοντας με την περιοχή του τραχήλου μία τομή γίνεται κάτω από το πιγούνι για την επανατοποθέτηση των μυών του τραχήλου και την ελάττωση της χαλάρωσης .Επιπρόσθετα μπορεί να αφαιρεθεί λιπώδης ιστός. Όταν τελειώσει η αποκατάσταση των υποκειμένων δομών, τεντώνεται το δέρμα και αφαιρείται η περίσσεια .Σε κάποιες περιπτώσεις τοποθετείται παροχέτευση κάτω από το δέρμα για να αποτρέψει συλλογή υγρών. Τελειώνοντας όλες οι τομές συρράπτονται με ράμματα.

ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Η επίδεση γύρω από το πρόσωπο και οι παροχετετεύσεις αν υπάρχουν απομακρύνονται σε λίγες ημέρες.

Τα ράμματα αφαιρούνται σε 7-10 ημέρες.

Όπως σε όλες τις επεμβάσεις θα έχετε πόνο, μελανιές και οίδημα αλλά θα νιώσετε αρκετά καλά ώστε να επιστρέψετε στη δουλειά σας σε 2 εβδομάδες.Θα πρέπει να αποφύγετε έντονη δραστηριότητα, όπως αποφυγή άρσης βαρών και γυμναστική, επιτρέποντας έτσι στο σώμα σας αρκετό χρόνο για να επουλωθεί. Τα αποτελέσματα από την επέμβαση θα γίνονται περισσότερο εμφανής όσο θα περνούν οι εβδομάδες και οι ουλές θα εξαφανίζονται.

Αν και το face-lift δεν σταματά την διαδικασία της γήρανσης, θα ανανεώσει την εμφάνιση σας, δίνοντας σας μια πιο νεανική εμφάνιση η οποία θα αντανακλά το χρόνο που αισθάνεστε.