Σαν απαραίτητο στοιχείο της έκφρασης του προσώπου, τα μάτια εκφράζουν τα συναισθήματα, την ζωντάνια και την ηλικία.Με την πάροδο του χρόνου τα μάτια υφίσταται αλλαγές που συχνά κάνουν τους ανθρώπους να μοιάζουν λυπημένοι και κουρασμένοι.Η διαδικασία της γήρανσης στα βλέφαρα έχει σαν αποτέλεσμα να πέφτουν ,να χαλαρώνουν, και σε συνδυασμό με σακκούλες και οξείδωση των ιστών να σας κάνουν να μοιάζεται κουρασμένη και γεροντότερη από ότι στην πραγματικότητα είστε. Η βλεφαροπλαστικήμπορεί να σας βοηθήσει να ανανεώσετε το πρόσωπο σας και να φαίνεστε νεότερη.images


ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΒΛΕΦΑΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ;

Πριν κατανοήσουμε πως λειτουργεί η χειρουργική αποκατάσταση των βλεφάρων , είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τις υποκείμενες δομές των βλεφάρων.

Όπως το  υπόλοιπο πρόσωπο τα βλέφαρα αποτελούνται από στρώματα δέρματος , μυός και λίπους .

Με τον χρόνο , η ηλικία και περιβαλλοντικοί παράγοντες , όπως η βλάβη από τον ήλιο, προκαλούν ΄΄σπάσιμο ΄΄ του δικτύου στο χόριο που στηρίζει το δέρμα. Σαν αποτέλεσμα το δέρμα χάνει την υφή του και την ελαστικότητα του και χαλαρώνει.

Το μυϊκό στρώμα αδυνατίζει και μαζί με την απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και των επιπτώσεων της βαρύτητας , έχει σαν αποτέλεσμα τα βλέφαρα να χαλαρώνουν και να πέφτουν .

Το λίπος λόγω της χαλάρωσης των ιστών (δέρματος και μυός ) προβάλει και δημιουργεί τις ΄΄σακκούλες΄΄.

Η βλεφαροπλαστική διορθώνει όλα αυτά, αλλά όχι τον χήνειο πόδα και τους μαύρους κύκλους.


ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΤΩ ΒΛΕΦΑΡΟΥ

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές χειρουργείου του κάτω βλεφάρου , αλλά η πιο διαδεδομένη αφορά την αφαίρεση της περίσσειας του λίπους , του μυός και του δέρματος .

Το χειρουργείο μπορεί να διαρκέσει από 1-2 ώρες ανάλογα με την έκταση της βλάβης .

Συνήθως χορηγείται τοπική αναισθησία και καταστολή , μπορεί όμως να χορηγηθεί και γενική αναισθησία κατά την διάρκεια της οποίας κοιμάστε.

Η τομή γίνεται κατά μήκος της πτυχής που βρίσκεται στο άνω όριο του κάτω βλεφάρου , ώστε να κρύβεται. Κατα την διάρκεια του χειρουργείου αφαιρείται η περίσσεια του λίπους που η προβολή του δημιουργεί τις ΄΄σακκούλες΄΄ και η περίσσεια του μυός και του δέρματος που προκύπτει από την αποκόλληση των ιστών. Συρράπτεται το δέρμα και τοποθετείται steril-strip στο τραύμα.


ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΩ ΒΛΕΦΑΡΟΥ

Πριν ξεκινήσουμε το χειρουργείο, σχεδιάζουμε με μαρκαδόρο τις περιοχές του δέρματος που  θα αφαιρέσουμε ώστε η ουλή να συμπίπτει με την πτυχή του άνω βλεφάρου και να μην φαίνεται .

Μετά την αφαίρεση του δέρματος αφαιρούμε την περίσσεια του λίπους αν υπάρχει.

Η συρραφή γίνεται με συνεχές ράμμα το οποίο αφαιρείται 5-6 ημέρες μετά την επέμβαση.

Επάνω στο τραύμα τοποθετείται λεπτό steril-strip.

ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΑ

Όπως σε κάθε επέμβαση μετεγχειρητικά θα έχετε λίγη κακοδιαθεσία , οίδημα και μελανιές οι οποίες αντιμετωπίζονται με κρύες κομπρέσες και παυσίπονα .

Η βελτίωση από τις μελανιές επιτυγχάνεται σε 7 έως 10 ημέρες.

Μπορείτε να επιστρέψετε στην εργασία σας μετά από μία εβδομάδα αλλά πρέπει να αποφύγετε την έντονη δραστηριότητα (γυμναστική, άρση βαρών) για τουλάχιστον 2 εβδομάδες από την επέμβαση .Θα αρχίσετε να βλέπετε τα αποτελέσματα από την επέμβαση σε λίγες εβδομάδες καθώς θα υποχωρούν οι μελανιές και το οίδημα.

Οι ουλές θα εξαφανιστούν σε διάστημα 8-12 μηνών.

Η γήρανση στο πρόσωπο σας θα συνεχίσει αλλά η βλεφαροπλαστική θα σας εξασφαλίσει για πολλά χρόνια μια νεανική και ξεκούραστη εμφάνιση.